October Mist – цветът на Benjamine Moore за 2022

October Mist – цветът на Benjamine Moore за 2022

28.05.2022

Един от цветовете в палитрата от цветове за 2022, е т.нар. October Mist (октомврийска мъгла) – цветът на Benjamin Moore. Този цвят е представен от анализаторите на тенденциите като акцент върху природата и всичко органично. Това е земен цвят, който е чудесна основа за още цветове. Това е прекрасен и спокоен цвят градинско зелено, който се адаптира към различни стилове и среди. И е напълно нормално да бъде сред избраниците за 2022, най-вече заради нашумелите интериорни тенденции в дизайна като дзен интериор, джапанди, скандинавски стил и изобщо интериор, който се доближава до природното, връща човека към естествената му среда и го заземява.

Всички искаме, когато влезем в спалнята не просто да отидем и да се мушнем под завивките, а още с влизането да ни завладее онова усещане за нежност, топлина, уют и спокойствие. Разбира се, цветовете имат огромно влияние и стените в бледо градинско зелено създават именно това перфектно усешане, сякаш като завръщане в райската градина.

  • Място за спокойствие у дома

След Covid ситуацията нуждата от спокойствие, личен комфорт и успокоение, завръщане към изначалното, към природата води до повишаване на търсенето на успокояващите цветове, които да ни създадат това усещане. “Sage green” има над 40 000 търсения само в САЩ и UK. Експертът по лайфстайл в Contura, Катарина Бьоркман, обяснява това така: “Градинското зелено предизвиква усещане за пребиваване сред природата. Когато се използва в дома, то създава усещане за пренасяне на природата отвън. Тъй като пребиваването сред природата е полезно за нашето психическо здраве и благополучие, когато се добави в стаята, градинското зелено създава успокояваща палитра.”

  • Използвайте като акцент

Като всеки друг свят, така и градинското зелено може да се използва само в част от интериора. Може да боядисате само шкафовете или пък да има дребни акценти на зеленото, но със сигурност то ще омекоти цветовото излъчване и ще допринесе за повишаване на споойствието и уюта у дома.

  • Уют и спокойствие в банята

Октомврийската мъгла е мек и нежен цвят, което го прави подходящ дори за използване в банята. Освен че чудесно се съчетава с останалите цветове, това зелено определено придава усещнаето за спокойствие и уют в банята, като не е прекалено натрапчиво като по-наситените цветове, нито пък е прекалено безлично като бежавото или просто като бялото.

То ще накара банята ви да оживее и ще внесе перфектен завършекна вашия дизайн.