Всекидневна 2022 – райското кътче у дома

Всекидневна 2022 – райското кътче у дома

28.05.2022

Всекидневната е центърът на дома. Там се събирате с приятели, на семейна вечеря, за домашно кино, или просто уютно се сгушвате да четете книга.

През декември представихме трендовете за тази година, които решихме да доразвием и допълним като ви предложим някои от най-свежите нови идеи. Не защото повторението е майка на знанието, а защото идеите се изменят ежедневно, вкусовете никога не си пасват, а има толкова много около интериорния дизайн, което няма как да се представи в няколко реда.

Тенденциите в декорацията на дома през 2022 г. са насочени към устойчивост; пренасяне на природата в помещенията чрез използване на стайни растения и зелени нюанси, за да ви помогнат да създадете уютно убежище с естествени материали, извити силуети и спокойни неутрални цветове. Многофункционалните просторни пространства ще доминират. А все по-голямото внимание към благосъстоянието и здравето засилва използването на естествени материали, растения и като цяло – светли и просторни дизайни.

Грижа от природата

Анна Франклин, интериорен дизайнер, Stoune House Collective споделя:

“През 2022 г. ще наблюдаваме засилено използване на естествени материали – от декоративните елементи до самите мебели. Също така ще станем свидетели на по-разпространени спокойни, вдъхновени от природата цветове и текстури, особено в общи пространства като всекидневната. Земните текстури, органичните природни форми, суровите материали и зеленината ще бъдат елементи, които заземяват дома и осигуряват дълготрайност на дизайна”.

Бохо приключения

Осезаемият текстил, закачливите детайли и подправките в тебеширени цветове разкриват духа на странстване, изпълнен с творческа топлина. Създайте щастливо за душата пространство, изпълнено с артикули на занаятчии от близо и далеч, които почитат традиционното майсторство. Тъкани и изсушени материали засилват автентичната сетивна привлекателност. Приемете цветни народни допълнения за разцвет на характера. Но защо да се спираме на всекидневната? Вдъхновете еклектична промяна на дома с идеи за бохо спалня и не само.

Деби Дрейк, директор по дизайна в Dunelm, коментира: “Ратанът е тук, за да остане. Внесете атмосферата навън с китки от сухи цветя във вази с пъпки.”

Оптимистичен преглед

“Вдъхновени от светлата и безгрижна естетика на селската къща – помислете за свежи, боядисани в бяло стени с дървени плоскости и изобилие от естествена светлина – тази визия е свежа и игрива. Ярките жълти и сини нюанси, с примеси на наситено червено, се компенсират от бледи тонове, за да създадат жизнерадостна, но спокойна палитра, а мебелите и аксесоарите са хармонично съчетание от семпло и ефектно”, казват интериорните експерти от Oka.

Червеният бунт

Ако цялото това “запазете спокойствие с неутрални цветове” не е във вашия стил, тогава ви очаква горещо удоволствие от тенденциите в дома. Искате нещо по-смело и дръзко – изпробвайте цветово блокиране, като боядисате определени форми или зони в контрастни цветове – фантастична идея за декорация на дома, която създава жив интерес и същевременно зонира пространството, особено ефективна в многофункционални помещения.

Като цвят на опасност и страст, червеното често е недостатъчно използвано в нашите стаи. Но всичко това се променя според Мариан Шилингфорд, творчески директор на Dulux:

“Научихме, че има повече от един избор, когато става въпрос за нюанси на червената боя – от червено червило до изгорял оранжев цвят и ръждива теракота, което открива цял нов свят, в който да се потопим. Всички наситени цветове обичат помещенията със западно изложение, а ако това са стаите, в които релаксирате, можете да бъдете смели и да опитате по-дълбоки нюанси като черешов трюфел и червена охра.”